به گزارش مشرق، در چند روز گذشته اخباری درباره وخامت حال سلطان قابوس در رسانهها منتشر شد و در همین رابطه روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت که بحثهای مفصلی در دیوان سلطنتی عمان درباره جانشین احتمالی سلطان قابوس در جریان است.
بیشتر بخوانید:
راز نامه مهر و موم شده پادشاه عمان
این روزنامه همچنین نوشت که قابوس هیچ فرزندی ندارد و آشکارا نیز جانشینی برای خود تعیین نکرده است اما به صورت محرمانه گزینه خود را در یک نامه مهر و موم شده برای شورای خاندان سلطنتی معین کرده است. خاندان آل سعید از اواسط قرن هجدهم، حکمرانی عمان را برعهده داشتهاند.
مجله عمانی «مواطن» چاپ لندن در گزارشی با اشاره به اینکه جانشین سلطان قابوس بایستی بر اساس ماده پنج اساسنامه دولت صادره در سال ۱۹۹۶ دارای شرایط باشد، نوشت که این شرایط عبارت است از اینکه فرد جانشین سلطان قابوس بایستی مسلمان، عاقل و بالغ و فرزند مشروع پدر و مادر مسلمان عمانی و از فرزندان ذکور ترکی بن سعید بن سلطان (حاکم عمان از سال ۱۸۷۱ -۱۸۸۸) باشد.
بر اساس این گزارش از سال ۲۰۱۴ تا کنون که سلطان قابوس حداقل دو بار برای درمان بیماری خود عمان را ترک کرده است، برخی منابع عمانی اسامی چهار نفر را به عنوان جانشین احتمالی او مطرح کردند که سه نفر از آنها از پسرعموهای سلطان قابوس هستند و اسامی آنها عبارت است از:
۱ـ أسعدبن طارق ۶۵ ساله: پسرعموی سلطان قابوس که از اقبال بیشتری برای جانشینی سلطان برخودار است. او در مارس ۲۰۱۷ به عنوان معاون نخستوزیر در امور روابط و همکاریهای بینالمللی تعیین شد و از سال ۲۰۰۲ نماینده شخصی سلطان قابوس است و فرماندهی گارد زرهی ویژه سلطان را بر عهده دارد و گفته میشود که او از ارتباط تنگاتنگی با قبایل عرب برخوردار است.
۲- هیثم بن طارق ۶۵ ساله: وزیر میراث و فرهنگ و برادر ناتنی أسعد بن طارق که در برخی موارد به عنوان فرستاده ویژه سلطان قابوس مأموریتهایی را انجام داده و در گذشته نیز در وزارت خارجه فعالیت داشته است.
۳-شهاب بن طارق ۶۳ ساله: او در سال ۲۰۰۴ از منصب خود به عنوان فرمانده نیروی دریایی بازنشسته شد و اکنون مشاور شخصی سلطان قابوس در زمینه تحقیقات است.
۴- تیمور بن أسعد بن طارق ۳۸ ساله: نوه عموی سلطان قابوس که از جمله جوانترین نامزدهای احتمالی جانشینی سلطان قابوس است.
مواطن همچنین نوشت که صرف نظر از اینکه چه کسی جانشین سلطان قابوس خواهد شد، تعیین جانشین برای او بسیار دشوار است چرا که بسیاری از عمانیها با توجه به ایفای نقش قابوس در پایان دادن به جنگ داخلی و تبدیل عمان از یک کشور فقیر به یک کشور در حال رشد با درآمد متوسط، او را به منزله پدر خود میدانند.